måndag 3 november 2014

Höstterminen i full gång!

På Ingelstadgymnasiets hundutbildning är det full fart!


Vi har hunnit med att inviga hundstallet, inskolat ett 20tal hundar i anläggningen samt inspirera våra elever i skolbänken och i praktisk träning. Efter höstlovet står nu "problembeteenden hos hund", samt "utredningsmetodik" på schemat -ja hur utreder man egentligen problembeteenden, och hur coachar man hundägare till insikter, till hållbar träning. Vi har bjudit in ett gäng verkliga problemhundsfall, som elever under handledning jobbar med!
Terminens Öppet hus bestod av rundvandring i hundparkens fina anläggning; berikade hundgårdar, socialiseringshägn, stora hundrum, ett fullt utrustat trimm/vårdrum samt våra olika träningsfaciliteter visades upp. Självklart showades det en del :) Agilityfenomenet Catja Paulsson en av skolans hundinstruktörer släppte loss med ett gäng elever och hundar, många fina race blev det och i pauserna bjöds på skratt och spex. Julia och hennes Yatzy körde även en freestyleshow som lockade nyfikna.För att inte tala om årets nyhet i form av HUNDskolmästerskapet 2014!
Följ Linnea och Shelly i klippen nedan så får ni en liten insikt i vad skolmästerskapet krävde.

Litet agilitylopp, hundmästerskapet 2014
I klippet ovan ser ni Linnea i HUNV-14 och hennes jaktlabbe "Shelly" som kör igenom ett av mästerskapets moment. En U-bana som gick på tid.

Shelly och Linnea i uppletande
I klippet ovan ser ni samma ekipage i ett uppletande.

Potatis frittfölj
Och här ser vi samma ekipage i en frittfölj tävling, Linnea håller i en sked med en potatis på. Hon och hennes hund ska ta sig mellan konerna utan att tappa potatisen. Det hela går på tid.


Linnea och hennes hundar kom 2a i mästerskapet. Stort grattis! Hon vann ett halsband samt en reflexväst till sina hundar. Bra att synas i mörkret tidiga morgonpromenader!

På 1a plats fann vi Julia Larsson HUNV-14 och hennes hundar "Yatzy" Border Collie och Schäfern "Nicci". Stort Grattis! Vinsten blev en hel helgs workshop i Heelwork to Music, sponsrad av Voff-Hundcentrum i Tingsryd.

Ja, där har ni en liten updatering från oss på Hundutbildningen.
Vi har många äventyr framför oss, så på återseende inom kort! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar