tisdag 2 december 2014

Premiär på ridhusträning

Idag så hade hundeleverna på Ingelstadgymnasiet premiär på träningen i ridhuset. Såklart stod agility på schemat. Fyra hundar körde runt och den gula labradoren Hedda var med lite i början och sprang runt samt tittade på.

Det var fyra hundar som körde, inkluderar den coola kinesiska nakenhunden Wera. Hon fick börja grunda lite hopphinder, men kunde redan tunnlarna galant.

Vi ställde upp en liten skojig bana. Hindren var redan släpade till ridhuset sen igår så att vi skulle kunna spara mycket tid till träning. Eftersom vi egentligen skulle ha två långa tunnlar så körde vi våra kreativa hjärnor på högvarv och gjorde om banan lite. Den blev riktigt rolig och kunde göras på olika sätt. Yatzy den galna grabbiga grabb border collien körde originalen, medan den mera erfarna svarta labradoren Selly hittade på lite egna sätt att ta sig runt.

En video på träningen.

Nova - border collie
Trots att hon inte var med mycket på video så gjorde denna hunden ett stort framsteg i sin träning. 


Viktigt nu under kallar årstider för de hundar med mindre päls/underhuds fett att ha ett täcke mellan varven de kör för att inte muskler ska ta skada. Detta hade tre utav fyra, men den fjärde hade inte samma behov som de andra. Bara efter en minut kunde man känna att border collie duon var kalla ganska snabbt.

Nu har hundarna fått ordentligt med träning, ätit hästskit och ligger nu på sina rum och sover sött <3

/NVHU14 & HU14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar