måndag 12 januari 2015

En återblick innan vi ser framåt

Nu står en helt ny och fräsch termin för våra fötter och tassar! Ett oskrivet kapitel i hundutbildningens historia. Vi har mycket skoj inplanerat och har en hel del på agendan för vårterminen 2015.

Men först... en liten återblick från tiden innan jul.


Hundläraren "råkade" låsa in några hundelever i hundrum 5. Vi kan kalla det socialisering.Vi hade charmtrollen Aron (rottweiler) på besök som lärde sig passera hundar och folk, och även konsten att spår personspår.
 
 
 
 
Vårt fina trim/vårdrum har kommit till god användning. Här ser vi vår egen trimmare Catja Paulsson (även hundlärare på skolan) frisera den portugisiska vattenhunden Colin.
 
 
 
 
David Eks härliga Mille (Lagotto) fick njuta av en spa-stund med hela tre stycken vårdare, helrenovering av krulltott.
 
 
 
Mopsen "Melissa" var på besök då matten hennes behövde hjälp, inte konstigt då Melissa vägrade att gå. Men ledarskapsträning och justering av motion och aktivering så började det lossna. Rörelseanalys fick vi även öva på.
 
 
 
 
Lektion i vår undervisningssal. Elever på borden och hundar i fåtöljerna, jovisst jovisst... i vilket fall på rasterna :)
 
 
 
 
Vackra unghunden Yatzy (bordercollie) växer upp på skolan. Matte Julia Larsson har mål i sikte med denna stjärna.
 
 
 
 
Våra hundgårdar, stora och berikade, sysselsätter våra hundar när hundeleverna har andra ämnen på schemat.
 
 
 
 
 En lite udda vaktkonstellation etablerades; en kines, en tibbe, en münsterländer och ett muskelknippe till blandras.
Och sist men inte minst så fick vi lära känna Hedda, en underbar labrador dam som är vårt senaste tillskott i hundklassflocken. Från första dagen så stormtrivdes hon hos oss. Hedda är Mathilda Liljedahls nya vapendragare, och ja... trots att hon är en omplacering så tror man att dessa två levt ett par tidigare liv sida vid sida. Ett radarpar.


2015 är året då vi lyckas fånga David Ek på bild... så enkelt är det bara. Sen ska vi även inviga vårt specialsökslabb, anordna tävlingar och sommarläger. Bjuda in gästtränare och bjuda på hundshower. Fortsätta vår djupdykning in i hundens värld och lera ner oss en del i personssöksträning. Agilityhindrena kommer fortsätta få jobba hårt under våra hundar och hundens mästerkock kommer koras... cliffhanger kallar vi detta.  På återseende!


/Carro Hellgren - hundlärare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar